پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

مباني نظري بررسي تاثير ميزان استفاده از فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني

۳۵ بازديد

مباني نظري بررسي تاثير ميزان استفاده از فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني

 براي توضيحات بيشتر و دانلود كليك كنيد

 

 

 

  • مباني نظري بررسي تاثير ميزان استفاده از فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني
    مباني نظري بررسي تاثير ميزان استفاده از فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني دسته: مديريت
    بازديد: 9 بار
    فرمت فايل: doc
    حجم فايل: 1305 كيلوبايت
    تعداد صفحات فايل: 133

    هدف از اين مباني نظري بررسي تاثير ميزان استفاده از فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني شركت سهامي بيمه ايران مي باشد

    قيمت فايل فقط 65,000 تومان

    خريد

    دانلود مباني نظري پايان نامه كارشناسي ارشد رشته مديريت

    *قابل استفاده براي رشته فناوري اطلاعات

    چكيده:

    ظهور فناوري عمليات در انتهاي قرن نوزدهم و ابتداي قرن بيستم موجب بروز سازمان هايي با ديوانسالاري گسترده و سطوح سلسله مراتبي بلند شده است. ساختارهاي سلسله مراتبي زمان ياد شده محصول نيازهاي بوجود آمده انقلاب صنعتي بوده, و توانسته است جوابگوي نيازهاي مذكور باشد؛ اما آيا اين گونه ساختارها مي توانند پاسخگوي شرايط جديد و تغييرات عمده اي باشند كه در دهه هاي اخر قرن بيستم بوجود آمده است؟ (كه يكي از مهم ترين آن ها ظهور فناوري پيشرفته اطلاعات است)؛صرف نظر از برخي اظهار نظرها كه فناوري اطلاعات را عامل تقويت كننده ديوانسالاري هاي وزارتخانه اي به عنوان قفس هاي آهنين مدرنيته مي دانند و بر اين باورند كه اين قفس جاي خود را به فيبرها، شبكه ها و تراشه هاي رايانه اي مي دهد (دانايي فرد،1383،ص67)، اما به باور بسياري از صاحبنظران از جمله اي پرت[1]،

    فن‌آوري اطلاعات در عصر انفجار اطلاعات با سرعتي فزاينده در حال پيشرفت و دگرگوني است. سيستمهاي مختلف رايانه‌اي هر روزه در نهادهاي مختلف اقتصادي اجتماعي و صنعتي و اداري جهان پيشرفته، بيشتر و بيشتر ريشه دوانيده و در روند تصميم‌گيريهاي درون سازمان تحولات اساسي ايجاد مي‌كنند. بهره‌گيري از امكانات ناشي از توسعه سيستمهاي اطلاعاتي مبتني بر كامپيوتر براي تسريع در عمليات اداري و عرضه سريع و مقرون به صرفه خدمات و محصولات توليدي سازمانها، باعث شده است كه در كشورهاي توسعه يافته اينگونه سيستمها تقريباً در بيشتر رشته‌ها بكار گرفته شوند.

     در حال حاضر در بسياري از كشورهاي در حال توسعه و از جمله كشورمان ايران سازمانها تمايل زيادي براي بهره‌گيري و استفاده از اين فناوريهاي اطلاعاتي از خود نشان مي‌دهند. با در نظر گرفتن اين موضوع كه در آينده هيچ عاملي مانند فناوري اطلاعات قادر به تغيير طراحي سازمانها نخواهد بود. تحقيق در اين زمينه امري ضروري خواهد بود. از طرفي ديگر با توجه به تمايل سازمانهاي كشور ما جهت استفاده از فن‌آوريهاي اطلاعاتي لازم است مديران پيشاپيش از اثراتي كه احتمالاً اين فناوريها بر سازمان، افراد و… مي‌گذارند آگاهي يافته و با چشماني كاملاً باز فن‌آوريهاي اطلاعاتي را وارد سازمان كرده (متناسب با سطوح مديريت و مهارت كاربران) و از آنها استفاده نمايند. با در نظر گرفتن اين موارد در تحقيق حاضر به بررسي اثرات ناشي از كاربرد فن‌آوريهاي اطلاعاتي در سازمان بر ساختار سازماني خواهيم پرداخت و به اين سوال اساسي پاسخ خواهيم داد كه: كاربرد فن‌آوري اطلاعات چه اثراتي بر ساختار سازماني دارد؟

    كلمات كليدي:

    فناوري اطلاعات

    ساختار سازماني

    شركت سهامي بيمه ايران

    اثر فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني

    مقدمه:

    سارمان ها داراي ساختارهايي مي باشند تا بر آن اساس فعاليت هاي كاركنان خود را هماهنگ نمايند. ساختار سازماني(Organization Structure)، در نمودار سازماني جلوه مي كند و نماينگر سلسله مراتب اداري و حيطه كنترل مديران بوده، همچنين گروه بندي كاركنان در واحدها را نشان مي دهد و ارتباط و تعامل آن ها را تعيين مي كند.معمولاً ساختارهاي سازماني را مي توان در يكي از دو الگوي مكانيكي(Mechanistic)  و ارگانيك(Organic) قرار داد. الگوي مكانيكي مبين سازماني پيچيده، متمركز و رسمي است كه از انعطاف پذيري كمي برخوردار است. در اين حالت سازمان داراي يك شبكه محدود اطلاعاتي است كه معمولاً از رده هاي بالايي سازمان به پايين جريان مي يابد. الگوي ارگانيك مبين سازماني با درجه اعطاف بالا، غير رسمي و غير متمركز است. در اين حالت افراد زيادي در تصميم گيري هاي سازماني مشاركت دارند.

    در دنياي امروز اطلاع رساني بعنوان مجموعه‌اي از روشها و ابزارهاي كه ذخيره‌سازي، سازماندهي، پردازش و بازيابي اطلاعات را در ابعاد گوناگون محقق مي‌سازد به منزله يك سرمايه ملي درآمده است و در حكم پشتوانه‌اي براي نيل به اهداف توسعه كه نهايتاً پيشرفتهاي صنعتي، فرهنگي و اقتصادي را به دنبال خواهد داشت. مجموعه اين ابزارهايي كه منجر به ذخيره‌سازي، سازماندهي، پردازش و بازيافت اطلاعات در دنياي امروز شده‌اند فناوري اطلاعاتي مي‌باشد. و از زمان مطرح شدن اين قضيه بيش از چند دهه نمي‌گذرد چرا كه تمايل و نياز به استفاده از فن‌آوري اطلاعاتي جديد بصورت موجي فراگير در آمده است و مديران و سازمانهاي كشورها از جمله كشورمان ايران را نيز متاثر ساخته است.

     آنچه كه تا چند سال قبل بعنوان يك مزيت رقابتي محسوب مي‌شد امروزه بعنوان يكي نياز رقابتي مطرح مي‌باشد و از حالت انحصاري كه در قبل داشت بيرون آمده و در اختيار همگان قرار گرفته است. نكته قابل توجه در استفاده از فناوريهاي اطلاعاتي در سازمانهاي كشورهاي در حال توسعه مساله كنترل معدودي از كشورهاي در حال توسعه بر فناوريهاي جديد و نياز به منابع مالي هنگفت در اجراي تحقيقات مرتبط با فناوريهاي اطلاعات مي‌باشد كه سبب گشته تا پيشرفتهاي حاصله در اين زمينه مبتني بر نيازهاي كشورهاي در حال توسعه نباشد. با اين وجود اين كشورها براي ورود به عرصه رقابت جهاني و دنياي فراصنعتي ناگزير به بهره‌گيري از فناوريهاي اطلاعاتي جديد بوده و هيچ‌گونه سستي در اين زمينه توجيه پذير نخواهد بود با توجه به هزينه‌بر بودن ابزارها و تكنيكهاي مربوط به كاربرد فناوريهاي اطلاعاتي و ضعف مالي كشورهاي در حال توسعه آگاه نمودن مديران سازمانها در اين كشورها از اثرات فناوري اطلاعات بيش از پيش ضرورت مي‌يابد. در ضمن بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه خريد و هزينه‌هاي مربوط به ابزارها و وسايل فناوريهاي اطلاعاتي و رايانه‌هاي پيشرفته تعيين كننده تحول و پيشرفت و توسعه سازماني نيست و آنچه اهميت دارد چگونگي ميزان كاربرد اين فناوريها در سازمانهاست لذا در اين پژوهش در پي آنيم تا اين بينش را فراروي مديران قرار دهيم كه اثرات ناشي از كاربرد اين فناوريهاي اطلاعاتي بر ساختار سازماني (ابعاد ساختار سازماني) چگونه خواهد بود.

    فهرست مطالب

    فصل دوم :ادبيات نظري و تجربي تحقيق 15

    قسمت اول:فن‌آوري اطلاعات 16

    مقدمه: 17

    تكنولوژي (فن‌آوري) : 19

    1- پژوهش وود وارد: 22

    3 ـ مطالعات جيمز تامپسون: 26

    تعريف فن‌آوري اطلاعات: 28

    تاريخچه فن‌آوري اطلاعات: 30

    مولفه‌هاي فن‌آوري اطلاعات: 37

    معرفي چند نمونه از فن‌آوريهاي اطلاعاتي: 38

    ـ كاربرد فن‌آوري اطلاعات در سازمانها: 41

    ب) كاربرد اطلاعاتي: 42

    ناخشنودي از فن‌آوري اطلاعات در سازمان: 43

    خشنودي از فن‌آوري اطلاعات در سازمان: 44

    2 ـ بيمارستان كينگستون: 45

    سيستم اطلاعات چيست؟ 46

    سيستمهاي اطلاعاتي در سازمان: 50

    1 ـ سيستم اطلاعات مديريت(MIS) 50

    سيستمهاي اطلاعات مديريت چهار گونه گزارش توليد مي‌كند: 51

    ـ سيستمهاي پشتيباني تصميم‌گيري با بازده قوي: 53

    خصوصيات سيستمهاي پشتيباني تصميم‌گيري: 53

    ـ عوامل مهم در موفقيت سيستم پشتيباني تصميم‌گيري: 55

    معماري سيستم پشتيباني تصميم‌گيري: 56

    سيستم اتوماسيون اداري(OAS) 57

    سيستم اطلاعاتي عملياتي TPS 60

    سيستمهاي كارهاي دانش‌بر KWS : 61

    سيستم اطلاعات مديريت منابع انساني: 63

    مزاياي فن‌آوري اطلاعات: 66

    محدوديتهاي فن‌آوري اطلاعات: 67

    قسمت دوم:سازمان و ساختار سازماني 69

    مقدمه: «چرايي مطالعه سازمان» 70

    نگاهي به تعاريف سازمان: 71

    ـ سازمان از نظر «Pfiffner & sherwood»: 72

    سازماندهي (Organizing): 78

    1- سازماندهي بر مبناي وظيفه يا هدف. 79

    3- سازمان بر مبناي منطقه عملياتي (جغرافيايي) 85

    4- سازماندهي بر مبناي زمان: 87

    6- سازمان مبتني بر بازار: 90

    نقاط قوت و ضعف ساختار ماتريس: 94

    ابعاد ساختاري: 102

    فنون رسمي سازي: 105

    نسبتهاي پرسنلي: 112

    فرهنگ چه مي‌كند؟ 121

    قسمت سوم:پيشينه تحقيق 123

    پيشينه تحقيق: 124

    الف) تحقيقات خارج از كشور: 124

    1- بررسي و پژوهش اسميت 124

    بررسي و پژوهش ويگاند: 125

    تحقيق فيفرولبلباسي: 126

    تحقيقات تريست و بمفورد: 128

    ب) تحقيقات انجام شده در ايران: 129

    خلاصه و نتيجه گيري از فصل دوم:

    قسمت چهارم:- ساختار و تشكيلات شركت سهامي بيمه ايران ،

    بيمه چيست؟

    نگاهي به بيمه ايران:

    معرفي مجتمع‌ها و شعب بيمه‌اي شركت سهامي بيمه ايران در شهر تهران:

    قيمت فايل فقط 65,000 تومان

    خريد

    برچسب ها : مباني نظري بررسي تاثير ميزان استفاده از فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني , فناوري اطلاعات , ساختار سازماني , رابطه فناوري اطلاعات و ساختار سازماني , مباني نظري تاثير فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني , تاثير فناوري اطلاعات بر ساختار سازماني شركت بيمه , استفاده از فناوري اطلاعات در شركت بيمه ايران , بررسي ساختار سازماني شركت سهامي بيمه ايران

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.