- بررسي وضعيت حقوقي اطفال شبيه سازي شده
اهليت ، حقوقي
دسته: فقه و حقوق اسلامي
بازديد: 6 بار
فرمت فايل: doc
حجم فايل: 55 كيلوبايت
تعداد صفحات فايل: 62
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
فصل اول: شناخت و كليات
مبحث اول: شبيه سازي چيست؟
گفتار اول: تعاريف و اصطلاحات
گفتار دوم: توليد مثل و شبيه سازي
مبحث دوم: تاريخچه و بازتاب جهاني شبيه سازي و نگاه حقوق به آن
گفتار اول: عكس العمل شخصيتها و مجامع بين المللي
گفتار دوم: سوابق قانوگذاري
گفتار سوم: مقايسه شبيه سازي و اهدا جنين
گفتار چهارم: شبيه سازي از نگاه حقوق
فصل دوم: احكام حقوقي طفل شبيه سازي شده
مبحث اول: نسب
گفتار اول: تعريف حقوقي نسب
گفتار دوم: ماهيت حقوقي نسب
گفتار سوم: نسب طفل شبيه سازي شده
مبحث دوم: حضانت
مبحث سوم: محرميت
گفتار اول: قرابت نسبي
گفتار دوم: قرابت سببي
مبحث چهارم: تابعيت
گفتار اول: كليات
گفتار دوم: تابعيت بر اساس قانون ايران
مبحث پنجم: نام خانوادگي و اسناد سجلي
گفتار اول: نام خانوادگي
گفتار دوم: اسناد سجلي
مبحث ششم: اهليت
گفتار اول: اهليت تمتع
گفتار دوم: اهليت استيفاء
مبحث هفتم: ارث
نتيجه گيري
فهرست منابع
مقدمه
بشر همواره بلند پرواز بوده و سعي نموده است به آرزوهاي ناممكن دست يابد. اين تلاش موجب گرديده به موفقيتهاي بزرگي نايل شود. سالها قبل انسان علاقه مند بود جهان خارج از كره خاكي را بشناسد و آن را به تسخير خود درآورد ولي تا قبل از اينكه بتواند پرواز كند. اين آرزو و در حد توهم و تخيل بود. پس از آن كه آدمي براي اولين بار توانست پا بر روي كرة ماه بگذارد اين باور قوت گرفت، كه پتانسيل موجود در انسان توانايي انجام كارهاي بزرگي را دارد. وقتي خداوند به فرشتگان دستور داد در مقابل انسان خاكي زانوي تعظيم بزنند، بخاطر نيروي بزرگي به نام عقل و خرد بود كه در نهاد انسان قرار داده بود. انسان كه زماني كه در غارها مانند حيوانات زندگي ميكرد، اكنون طبيعت و حيوانات را در جهت رفاه و آسايش خود به خدمت گرفته است
شبيه سازي چيست؟
همة ما كم و بيش مطالبي در خصوص شبيه سازي شنيدهايم، ولي براي بررسي مشروعيت شبيه سازي نياز داريم مراحل آن را نيز بشناسيم و طريقه توليد مثل را نيز مطلع باشيم در اين مبحث سعي شده در دو گفتار اين موضوع و مراحل آن را بيان كرده قادر مباحث بعدي با شناخت بهتر و ديدي بازتر به بررسي مسائل بپردازيم :
گفتار اول : تعاريف و اصطلاحات
هر چند اين تحقيق راجع به جنبههاي غير پزشكي و غير ژنتيكي شبيه تاست ولي واضح است كه براي تجزيه و تحليل مذهبي، اخلاقي و حقوقي هر موضوع بايد ابتدا آن موضوع را شناخت.
لذا قبل از اينكه به مباحث اصلي موضوع تحقيق برسيم بايد ابتدا با برخي مفاهيم مرتبط با علم ژنتيك آشنا شده و سپس مكانيسم شبيه سازي، انواع و اشكال آن آشنا خواهيم شد.
سلول- كوچكترين واحد بدن انسان را سلول گويند و تمام موجودات زنده داراي سلول از هستة سلول - بغير از گلبولهاي قرمز در خون هر سلول داراي يك هسته است كروموزوم- اجسام رشته مانندي كه DNA متشكل از آنها است كروموزوم ناميده ميشود، سلول هاي غير جنسي بدن انسان داراي 46 كروموزوم است در صورتي كه سلولهاي جنسي داراي 23 كروموزوم است DNA - «... اين ماده تركيبي است بنام دئوكسي ريبونوكلئيك اسيد كه با سه حرف DNA مشخص ميشود. مادة مزبور داراي قدرت همانند سازي است و چنانچه ياخته دستخوش تغيير مولكولي گردد آن را در هنگام همانند سازي به مولكولهاي جديد انتقال ميدهد.»
ژن- بخشي از مولكول DNA كه اطلاعات مربوط به خصوصيات موروثي را دارا است.
ژنوم - به مجموع DNA موجود در يك سلول ژنوم گفته ميشود.
چهارشنبه ۰۶ دی ۹۶ ۱۹:۲۴ ۳۶ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است