شنبه ۲۹ دی ۰۳

تحقيق درباره بلوغ

۲۶ بازديد

تحقيق درباره بلوغ

 براي توضيحات بيشتر و دانلود كليك كنيد

 

 

 

  • تحقيق درباره بلوغ

    دسته بندي : عمومي » گوناگون

    فهرست مطالب
    مقدمه:
    چرا بهداشت نوجوانان اهميت دارد؟
    چالشهاي سلامت در اين دورانچيست؟
    ويژگي هاي دوران بلوغ:
    تغييرات در دوران بلوغ:
    تغييرات دوران بلوغ در پسران:
    تغييرات جسمي :
    تغييرات روحي ، رواني:
    تغييرات دوران بلوغ در دختران:
    تغييرات جسمي :
    چند نكته مهم در بهداشت فردي دختران:
    اختلالات تغذيه اي در بلوغ
    ويژگيهاي رفتار غذايي نوجوانان
    مقدمه:
    نوجواني، بلوغ و جواني دوران حساس زندگي هر فردهستند. دوران نوجواني زماني است كه تغييرات ظاهري و دروني با هم همراه مي شوند تا كمال فرا رسد. در اين دوران نه تنها رشد جسماني آهنگي سريع دارد بلكه تكامل احساسات، روابط اجتماعي و منطقي نيز حركتي تند و رو به جلو دارند. بلوغ دوران شناخت خود و پديده هاي پيرامون خود است و شناخت يعني تولد و زندگي دوباره. جواني دوران تجارب سبز است. سبز سمبول طراوت، تازگي، روييدن و بهار است. سرما را از خاطره ها مي زدايد و خورشيد را باهمه لطفش به ياد مي آورد.
    بي شكسلامتجسمي، روحي و رواني در اين مقاطع زندگي اساس احساسات زيبا و تجربيات موفق است. نوجوان بلوغ را تجربه مي كند و تنها با دانش از وقايع اين دوران است كه او مي تواند به خوبي از تغييرات روحي و جسمي خود استقبال كند و از آن يك فرصت در جهت رشد مهيا كند. جوان خود را در ميان انبوهي از نيازهاي جديد و احساسات نو مي بيند، تغييراتي كه به خودي خود ذاتي مقدس دارد و هدفش آماده سازي انسان براي برعهده گرفتن مسئوليتهاي زندگي اجتماعي و خانوادگياست. اين تغييرات دنياي جديدي از تواناييها را به روي جوان مي گشايد و در مقابل مسئوليتهايگوناگون فردي، خانوادگي، اجتماعي و از همه مهمتر مسئوليت در مقابل خود و خداي خود را پديد مي آورد. سلامت روح و جسم كليد برخورد صحيح با اين تغييرات بالقوه مثبت است. جوان بايد بداند كه چه مسائلي روح و جسمش را تهديد مي كند. او بايد بداند كه در مقابل تواناييهايي كه خداوند به او اعطا نموده، چه مسئوليتهايي دارد. او بايد روشهاي حفظ سلامت خود را بشناسد و با آگاهي بر تهديدات بيروني مقابله كند و درعين حال از جواني خود لذت برد و آنرا در خدمت ارتقاء خود و جامعه بكار گيرد.
    چرا بهداشت نوجوانان اهميت دارد؟
    دنياي امروز ، نوجوانان بيشتري نسبت به ساير زمان ها دارد.طبق سرشماري سال 1375،25% جمعيت كشور ايران را افراد19-10سال تشكيل مي دهند . اين تعداد افزون بر 16 ميليون نفر جمعيت ميباشد.تاثير دوره جوانيبر بقيه سالهاي زندگيحياتي است. نوجواني زمان گذر از كودكي به بزرگسالي و آمادگي برايبزرگسالي است. نوجواني زمان اكتسابباروري،اكتساب خصوصيات عاطفي هيجاني بزرگسالي، زمان كسب هويتفردي و اجتماعي و … ميباشد. بلوغفيزيكي،رواني و عاطفي درنوجوانيمتحولشده و ادامه مي يابد. بسياري از مشكلات جسماني،رواني،اجتماعي و رفتارهاي ناسالم ريشه در زمان نوجواني دارند. ازدواج هاي ناموفق،حاملگي هايپرخطر،مرگ و مير ها،عادات ورفتارهاي ناسالم از اين زمان شدت مي گيرند . تحقيقات نشان مي دهندكه بيشتر افراد سيگاري اولين سيگار را در زمان بلوغ تجربه كرده اند.نوجوانان آينده سازان جامعه هستند. نوجوانان كنوني، جامعه و دنيا دهه هاي آينده را اداره خواهند كرد . پس پرداختنبه سلامت نوجوانان سرمايه گذاري براي آينده است.
    چالشهاي سلامت در اين دورانچيست؟
    با اينكه نوجواني درفرهنگ ها اغلب با جشن و شادي همراه است ولينوجوانان برداشت خوبي از بلوغ و بزرگ شدن ندارند. يك نظر سنجياز دختران روستايي نشان داد كه اكثر دختران نگرش منفي و احساس ترس و نگراني ازبلوغ دارند و اكثراً رفتارهاي ناسالم بهداشتي درباره قاعدگي از خودنشان مي دهند. يافتههاي مطالعه ديگري نشان داد كه حدود 19-16% دختران و 19% پسران،بلوغ را حادثه اي خوشحال كننده و اميدوار كننده مي دانند. نوجوان تغييراتي در جسم و روحخود احساس ميكند. سئوالاتي براي او مطرح ميشود ودچار اضطراب مي گردد. به خود مي گويداين علائم چيستكهدرمن رخ مي دهد؟ آيا اين تغييرات طبيعي است؟ آيا در همهاتفاق مي افتد؟ چه تغييراتي طبيعي هستند؟ من كي ام ؟….. او نياز به تطابق با اين تغييراتدارد.
    دردنيا نيمي از نوجوانان درمقابل ايدز و بيماريهاي مقاربتي وحاملگي حفاظت كافي ندارند؛درمعرض روابط جنسي ناسالم و حفاظتو حمايت نشده، مصرف مواد، بيماريهاي مقاربتي، روابط جنسي فارغ از مسئوليت، حاملگيزودرس،خشونت،شكست دردرس و مدرسه و موارد مربوط به سلامت فردي، تغذيه، ورزش … هستند. از مسائل ديگر آن است كهدخترانرفتارهاي سلامت مناسبي در ضمن قاعدگي ندارند. عموماً منبع اكتساب اطلاعاتآنان،‌دوستان،كتبومجلات …. ميباشد؛به نظر ميرسد كه نحوه برداشت افراد جامعهاز جنسيت و نقش جنسيتي خود سالم نيست و اين امر موجب تظاهرات مختلف، اختلالات سلامتجسماني، رواني،عاطفي واجتماعي ميشود.
    پس بصورت خلاصه مي توان نتيجه گرفت كه توجه بهمقوله بهداشت در اين سنين و بخصوص بهداشت بلوغ و باروري هم اولويت بهداشتي و همداراي نتايج طولاني مدت برايسرمايه هاي آينده و آينده سازان جوامعاست. توجه داشته باشيم كهنوجوان در سنين بلوغ نياز مبرمي به اطلاعات صحيح در زمينه بدن و سلامت خوددارد . بديهي است اگر نوجواناطلاعات صحيحرااز منابعسالم دريافت نكند،اطلاعات خود راازمنابع ناسالم كسب خواهد كرد ودر اين صورتصدمات طولاني مدت خواهد ديد.
    ويژگي هاي دوران بلوغ:
    بلوغ زمان تغييرات سريع است.بلوغ با تغييرات مشخص و رشد سريع در همه اندامهاي بدن همراه است.تغييرات ناگهاني و سريعي كه هنگام بلوغ اتفاق مي افتد ، موجب سراسيمه شدن ، دست پاچگي و نگراني نوجوان مي شود و در خيلي از موارد منجر به بروز رفتارهاي ناهنجار و غير مطلوبي در آنان مي گردد.
    تغييرات در دوران بلوغ:
    بلوغ بحراني ترين دوره زندگي هر فرد است و برخورد صحيح والدين به نوجوانان كمك مي كند تا اين دوره پر تلاطم را آرام پشت سر بگذارند. سالم يا فاسد بار آمدن نوجوان به چگونگي تربيت او در خانه و محيط اجتماعي بستگي دارد.تغييرات دوران بلوغ كه در پسر و دخترمتفاوت است شامل دو دسته اند:
    1-تغييرات جسمي 2-تغييرات روحي رواني
    تغييرات دوران بلوغ در پسران:
    تغييرات جسمي :
    بارزترين اين تغييرات به خصوص در سالهاي 12 تا 17 سالگي است كه تحت تاثير هورمون جنسي مردانه بروز مي كند . در پسران صفات ثانويه جنسي ديرتر از دختران بروز مي كند. تغييرات جسمي حاصل از بلوغ پسران شامل:
    رشد موهاي زهار و زير بغل:ابتداموي زهار ( ناحيه تناسلي خارجي) و حدود 20 ماه بعد موي زير بغل ، سينه و صورت رشد مي كند و همزمان فعاليت غدد عرق و چربي افزايش يافته آكنه ايجاد مي شود. به دليل اثرات اجتماعي ، رويش موي صورت براي پسران اهميت زيادي دارد.
    احتلام شبانه: يك سال پس از رشد بيضه ها و معمولا شبانه يانزديك صبح و درخواب و به طريق غير ارادي اتفاق مي افتد.
    رشد قد، بازو و ساق: دراين دوره رشد جهشي قد شروع و به طور متوسط 7 تا 5/12 سانتي متر در سال به قد پسران افزوده مي شود و قدرت عضلاني و پهناي سينه افزايش مي يابد.
    تغيير صدا:به تريج اتفاق مي افتد ، ابتدا دو رگه و سپس صدا بم تر ومردانه مي شود.
    شروع تغييرات و سن بروز آنها در افراد مختلف متفاوت و تحت تاثير مجموعه عوامل هورموني ، ژنتيك و محيطي مي باشد كه در اين ميان تغذيه مناسب و كافي ، ورزش و فعاليت جسماني و رفاه جسمي و روحي تاثير به سزائي دارند.
    تغييرات روحي ، رواني:
    تغييرات اخلاقي كه در اين دوره براي نوجوان بروز مي كند:
    به سرعت عصباني و خشمگين مي شود در عين حال به سرعت پشيمان گشته و خود را سرزنش مي كند و به طور كلي ناسازگار است.
    در مواردي گستاخ و نامهربان و خشن و بي ادب جلوه مي كند. ولي انتظار دارد با محبت و دوستي باوي رفتار شود.
    به نحو افراطي به خود توجه دارد و به جالب بودن ظاهرش بسيار علاقمند است و به دنبال كسب محبوبيت ( حتي در جنس مخالف) مي باشد. در عين حال دچار بي ثباتي عاطفي است و به دليل بد اخلاقي و تندي مزاج و بد اخمي هاي بيجا تمايل به گريه كردن دارد.
    خود را همه چيزدان مي پندارد و به همه چيز انتقاد مي كند
    نسبت به والدين عناد و سرگشي دارد كه نشانه اي از استقلال طلبي اوست و نه خصومت و دشمني.
    ترس و نگراني هاي درسي و جنسي و ترس از تمسخر دوستان موجب اضطراب و آشفتگي وي مي شود.
    تمايل به گوشه گيري دارد.
    احساس دلتنگي و خستگي مي كند.
    تمايل به مخالفت هاي اجتماعي دارد.
    شرم و حياي بيش از حد دارد.
    همزمان با اين دوره نگراني هاي خاص اجتماعي پسران مانند نگراني در مورد آينده تحصيلي ، خدمت سربازي ، آينده شغلي و وضع مالي با افزيش سن نوجوان و نزديك شدن به سال هاي پايان نوجواني افزايش مي يابد.
    در اين دوران خانواده موظفند نوجوان را آگاه سازند و اعتماد به نفس و استقلال و ابتكار آنان را پرورش دهند.

    دسته بندي: عمومي » گوناگون

    تعداد مشاهده:
    0
    مشاهده

    فرمت فايل دانلودي:.docx

    فرمت فايل اصلي: Word — docx

    تعداد صفحات: 20

    حجم فايل:38
    كيلوبايت

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.