- مباني نظري استرس و سن
دسته: علوم انساني
بازديد: 2 بار
فرمت فايل: docx
حجم فايل: 73 كيلوبايت
تعداد صفحات فايل: 42مباني نظري
استرس و سن (فصل دوم تحقيق)قيمت فايل فقط 27,000 تومان
مباني نظري استرس و سن (فصل دوم تحقيق)
مشخصات اين متغير:
منابع: دارد
پژوهش هاي داخلي و خارجي: دارد
كاربرد اين مطلب: منبعي براي فصل دوم پايان نامه، استفاده در بيان مسئله و پيشينه تحقيق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمي پژوهشي، استفاده در تحقيق و پژوهش ها، استفاده آموزشي و مطالعه آزاد، آشنايي با اصول روش تحقيق دانشگاهي
نوع فايل:wordوقابل ويرايش
استرس و سن
مقدمه
استرس جايگاه مهمي در مباحث روانشناسي دارد و روانشناسان چگونگي واكنش به عوامل استرسزا را از ديدگاههاي مـختلف مـورد بحث و بررسي قرار دادهاند. هانس سليه[1](1976) استرس را يـك واكـنش به محركهاي محيطي تعريف ميكند. به اعتقاد لازاروس[2] (1989) استرس حالت تنش رواني است كه به وسيله رويدادها و فشارهاي جسماني، رواني و اجتماعي به وجود ميآيد. به بيان ديگر، هر محركي كـه تـماميّت زيستي، رواني و اجتماعي انسان را تـهديد كند، عامل اسـترسزا ناميده ميشود و موجب استرس ميشود. ميتوان گفت كساني كه بيشتر در معرض عوامل استرسزا قرار دارند، براي ابتلاء به انواع ناراحتيهاي جسماني و رواني مستعدترند. تفسير و ارزيابي اداركي فرد از عامل استرسزا(استرسور)در شدت و ميزان اثرگذاري عامل استرسزا در انـسان نـقش بهسزايي دارد (شفيع آبادي، 1384).
استرس به صورت پاسخهاي متنوع بدني(سردرد، سرگيجه، دردهاي شكمي، بيخوابي، خستگي)، روانشناختي (نارضايتي از موقعيت موجود، اضطراب، تنش، بيقراري، افسردگي)، و رفتاري (استفاده از دارو، سيگار، داروهاي اشتها آور) متجلي ميشود. ازاينرو، در استرس علايمي نظير بيم و نگراني، نزديك بودن خطر، ناتواني در تمركز حواس، احساس تنش، احساس ناتواني در برخورد با موقعيتها و سعي در اجتناب از آنها، ناتواني در گفتار و ناهماهنگي حـركتي، تنش عـضلاني، افزايش ضربان قـلب و فشار خون، خشك شدن دهان، و تكرّر ادرار به خوبي مشهودند. لازم به يادآوري است كه اضطراب و استرس رابطه نزديكي دارند و اضـطراب بر اثر استرس حاصل ميشود. هرچه كنترل فرد بر روي موقعيتها و محركهاي استرسزا بـيشتر باشد، كمتر مـضطرب مـيشود. به عبارت ديگر، فرد زماني دچار اضطراب ميشود كه راهي براي كنار آمدن با عوامل استرسزا پيدا نكند. (شفيع آبادي، 1384).
فرد در برابر عوامل اسـترسزا (استرسورها) ميتواند دو نـوع واكنش داشته باشد: اول پاسخ به صورت ناكامي كه با علائمي نظير سردرد، اختلالات معدهاي، آشفتگي خـواب، فشار خـون بـالا، كهير پوست و در نهايت با افسردگي همراه است.
قيمت فايل فقط 27,000 تومان
برچسب ها : مباني نظري استرس و سن , دانلود مباني نظري استرس و سن , مباني نظري , پيشينه تحقيق , دانلود مباني نظري , دانلود پيشينه تحقيق , استرس و سن
دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶ ۰۳:۴۴ ۳۲ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است